Genomineerden 2019

Nelson Carrilho is de maker van de bekende bronzen (herdenkings)beelden in het Westerpark en het Vondelpark. Carrilho is een integere, verbeeldingrijke kunstenaar met een lange staat van dienst. Recent was hij mede-oprichter van het project Beeld en Poëzie, waarin jongeren en volwassenen de verhalen ontdekken achter de beelden in de stad. Ook met Schoolbuurtwerk en Powerstation Art verbindt hij kinderen met kunst.

Zoë Cochia is kunstenaar en sociaal ondernemer. Cochia, ook wel ‘moeder’ van Zuid genoemd, runt galerie NIFFO. Een studio met een maatschappelijk en educatieve functie in de Afrikaanderwijk in Rotterdam. NIFFO organiseert tentoonstellingen en  culturele evenementen maar ook huiswerkklassen, stageplekken en creatieve workshops. De galerie is altijd open, Zoë is er zeven dagen per week, en iedereen met een idee of vraag is welkom.

Beeldend kunstenaar Elke Uitentuis is een van de oprichters van De Vluchtmaat, een werkruimte voor creatieve ondernemers en vooral een onderdak voor ongedocumenteerde migranten in Amsterdam. Uitentuis helpt ze hun ervaringen zichtbaar te maken voor een breder publiek en draagt bij aan de artistieke kwaliteit van hun werk.

Back to top